Meny

Rundt 1.500 reddet på to dager i Middelhavet

Torsdag og fredag ble rundt 1.500 migranter på vei over Middelhavet reddet av den italienske marinen, EUs grensebyrå Frontex og flere ikke-statlige organisasjoner. Foto: Felipe Dana / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Rundt 1.500 migranter har blitt reddet på vei over Middelhavet de siste to dagene, ifølge den italienske kystvakten.

Fredag ble 1.500 mennesker reddet i sju separate oppdrag av den italienske marinen, EUs grensebyrå Frontex og flere ikke-statlige organisasjoner.

Tyske Sea-Watch og Sea-Eye sier de reddet rundt halvparten av disse.

Da en tredje båt ble reddet fredag, kom et libysk skip i møte med dem. Det fikk flere migranter til å hoppe over bord i frykt for å bli sendt tilbake til Libya, ifølge nyhetsbyrået AFP. Men det libyske skipet holdt avstand, og alle migrantene ble reddet.

Torsdag ble nesten 400 migranter reddet.

De nye ankomstene til Italia kommer i tillegg til de allerede 10.800 migrantene som har blitt registrert i landet så langt i år, ifølge Den internasjonale organisasjonen for migrasjon (IOM). Det er rundt 80 prosent færre ankomster enn på samme tidspunkt året før.

(©NTB)

Populært