Manafort-rettssak utsatt

Artikkelen fortsetter under annonsen

En føderal dommer i Virginia har besluttet å utsette rettssaken mot USA-president Donald Trumps tidligere valgkampsjef Paul Manafort til 24. juli.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den amerikanske dommeren T.S. Ellis III skriver i en rettsordre fredag at saken blir utsatt fordi en person i Ellis' familie må gjennom en operasjon. Utsettelsen er dermed ikke knyttet til selve saken, eller til spesialetterforsker Robert Muellers granskning av russisk innblanding i den amerikanske valgkampen i 2016.

Det er han som har tiltalt Manafort for skatteunndragelse og hvitvasking av penger i forbindelse med etterforskningen.

Den tidligere valgkampsjefen har imidlertid nektet straffskyld på alle punkter i tiltalen mot ham, og anmodet Ellis om å avvise saken.

Dette ettersom Manafort mener Mueller ikke har mandat til å straffeforfølge ham, på bakgrunn av at tiltalen ikke stammer direkte fra russisk valginnblanding. Påtalemyndigheten har imidlertid kontret dette med å si at Mueller har mandat til å etterforske Manafort for økonomisk kriminalitet og hans politiske arbeid i Ukraina.

En dømmer i Washington har allerede avvist Manaforts forespørsel om å avvise den andre kriminalsaken mot ham som pågår der.