Meny

Manafort-rettssak utsatt

En føderal dommer i Virginia har besluttet å utsette rettssaken mot USA-president Donald Trumps tidligere valgkampsjef Paul Manafort til 24. juli.

Den amerikanske dommeren T.S. Ellis III skriver i en rettsordre fredag at saken blir utsatt fordi en person i Ellis' familie må gjennom en operasjon. Utsettelsen er dermed ikke knyttet til selve saken, eller til spesialetterforsker Robert Muellers granskning av russisk innblanding i den amerikanske valgkampen i 2016.

Det er han som har tiltalt Manafort for skatteunndragelse og hvitvasking av penger i forbindelse med etterforskningen.

Den tidligere valgkampsjefen har imidlertid nektet straffskyld på alle punkter i tiltalen mot ham, og anmodet Ellis om å avvise saken.

Dette ettersom Manafort mener Mueller ikke har mandat til å straffeforfølge ham, på bakgrunn av at tiltalen ikke stammer direkte fra russisk valginnblanding. Påtalemyndigheten har imidlertid kontret dette med å si at Mueller har mandat til å etterforske Manafort for økonomisk kriminalitet og hans politiske arbeid i Ukraina.

En dømmer i Washington har allerede avvist Manaforts forespørsel om å avvise den andre kriminalsaken mot ham som pågår der.

Populært