Meny

En død etter at syklonen Mekunu traff Oman

Syklonen Mekunu tiltok i styrke og traff sørlige deler av Oman fredag kveld. Minst én person er død som følge av kraftig vind og regnvær.

Mekunu har beveget seg til Oman etter å ha feid over den jemenittiske øya Socotra, som eksilregjeringen i landet har beskrevet som «et katastrofeområde».

I alt 19 mennesker var savnet etter syklonens herjing på den isolerte øya, og så langt har myndighetene funnet sju av dem, fem jemenitter og to indere, døde.

I det den treffer Oman, er syklonen enda kraftigere, opplyser Omans meteorologiske institutt.

– De seneste observasjonene viser at den tropiske syklonen Mekunu har styrket seg til et kategori 2 ekstremvær, skrev de på Twitter fredag.

Noen timer senere meldte sivilforsvaret i Oman at syklonen traff land i de sørlige provinsene Dhofar og al-Wusta. De fleste er evakuert fra kystområdet i de to provinsene, men likevel omkom en 12 år gammel jente etter å ha blitt kastet inn i en vegg av et kraftig vindkast like etter at stormen inntraff.

Sivilforsvaret har evakuert til sammen 10.000 mennesker fra skoler og regjeringsbygninger, hovedsakelig i byen Salalah, som har 200.000 innbyggere. Andre har fått beskjed om å bli værende innendørs.

I 2007 ble Oman truffet av syklonen Gonu, som tok til sammen 49 menneskeliv mens den feide over landet og påførte bygninger og infrastruktur i Oman materielle skader estimert til et beløp tilsvarende over 30 milliarder norske kroner.

Populært