Meny

Trump sier møtet med Kim fortsatt kan skje 12. juni

Se video: Torsdag annonserte Donald Trump at det planlagte møtet med Nord-Koreas leder Kim Jong-un blir avlyst. Nå høres det ut som møtet kan være tilbake på timeplanen.
President Donald Trump sier USA snakker med Nord-Korea, og at møtet med Kim, som Trump avlyste torsdag, likevel kan finne sted 12. juni.

– Vi får se hva som skjer, det kan til og med skje den 12., sa Trump, og refererte til det nå avlyste møtet mellom han selv om Nord-Koreas leder Kim Jong-un, som etter planen skulle finne sted i Singapore 12. juni.

Trump kom med sine uttalelser i forkant av avgangsseremonien ved US Naval Academy i Annapolis i Maryland, der han skal holde tale. Han understreket overfor reporterne at både USA og Nord-Korea ønsker at møtet skal skje.

– Alle spiller spill, men de vil svært gjerne møtes, og vi ønsker å få det til, sa Trump.

Bakgrunn: Trump avlyser toppmøte med Kim Jong-un

Brev til Kim

Den amerikanske presidenten avlyste torsdag toppmøtet med Kim Jong-un, som skulle holdes i Singapore 12. juni, i et brev adressert direkte til den nordkoreanske lederen.

Her het det at det vil være upassende å holde møtet nå sett i lys av det «voldsomme sinnet» og den «åpne fiendtligheten» i Nord-Koreas siste uttalelser.

Analyse: John Bolton er hauken som dikterer Trump

Skrøt av Nord-Korea

Tidligere fredag tok den amerikanske presidenten til Twitter og skrøt av Nord-Koreas svar på at han avlyste møtet.

– Veldig gode nyheter å motta den varme og produktive uttalelsen fra Nord-Korea. Vi vil snart se hvor dette fører, forhåpentligvis til en lang og varig framgang og fred. Tiden (og talent) vil vise, tvitret presidenten rundt klokken 14.15 norsk tid.

– Den plutselige kunngjøringen om at møtet er avlyst er uventet for oss, og vi kan ikke gjøre annet enn å synes at det er ytterst beklagelig, sa Nord-Koreas viseutenriksminister Kim Kye-gwan i en pressemelding via Nord-Koreas statlige nyhetsbyrå KCNA fredag.

– Vi presiserer igjen vår villighet til å sette oss ned ansikt til ansikt, når som helst og i hvilken som helst form, for å finne løsninger på problemet, la han til.

Populært