Meny

Transportarbeidere går med på streikepause i Brasil

Streikende transportarbeidere har lammet trafikken mange steder i Brasil den siste uka, men har nå gått med på en 15 dager lang streikepause. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Brasilianske transportarbeidere avblåser inntil videre streiken på grunn av stor mangel på bensin og stigende matpriser over hele landet.

Transportarbeiderne gikk ut i streik mandag, men har etter forhandlinger med myndighetene gått med på en 15 dager lang streikepause. Streiken vil bli gjenopptatt dersom de ikke får gjennomslag for sine krav før den tid.

– Forbundslederne har forpliktet seg til å utsette streiken i 15 dager. Da vil det bli holdt et nytt møte, sier president Michel Temers stabssjef Eliseu Padilha.

Brasils økonomi baserer seg mye på veitransport, og streiken har begynt å få alvorlige konsekvenser. Bensinstasjoner har gått tom for bensin, butikker begynner å gå tom for mat, og matprisene har skutt i været.

Prisen på frukt og grønt har enkelte steder steget med hele 400 prosent.

Lastebilsjåførene klager over at prisen på drivstoff har steget med 25 prosent i år og krever at myndighetene griper inn.

Brasils statlige oljeselskap Petrobras varslet onsdag et 15 dager langt priskutt på 10 prosent for diesel, men dette var ikke nok til å blidgjøre de streikende lastebilsjåførene.

– Regjeringen tror at lastebilsjåførene er analfabeter som ikke kan regne. Men lastebilsjåfører kan regne, herr president, sier Vicente Reis, som har kjørt lastebil i 20 år.

(©NTB)

Populært