Meny

Japan støtter USAs avgjørelse

– Det er meningsløst å holde et toppmøte mellom USA og Nord-Korea uten å oppnå noe, sier den japanske utenriksministeren Taro Kono. Arkivfoto: Raad Adayleh / AP / NTB Foto: NTB scanpix
Japan har forståelse for at USAs president Donald Trump avlyste toppmøtet med Nord-Korea, sier den japanske utenriksministeren Taro Kono.

– Det er meningsløst å holde et toppmøte mellom USA og Nord-Korea uten å oppnå noe, sier Kono ifølge det japanske nyhetsbyrået Kyodo.

USA avlyste torsdag det planlagte toppmøtet med Nord-Korea. Trump hevdet det vil være upassende å holde møtet nå sett i lys av det «voldsomme sinnet» og den «åpne fiendtligheten» i Nord-Koreas siste uttalelser. Dette støttes av Japan.

– Vi vil fortsette å samarbeide med USA om å holde fruktbare samtaler for å løse temaet om atomnedrustning i Nord-Korea og situasjonen rundt japanere kidnappet av Pyongyang, sier Kono.

Japan har en liste på 17 japanere de hevder ble kidnappet av Nord-Korea mellom 1970 og 1980. I 2002 ble fem av dem returnert i live. Nord-Korea sier åtte er døde og at fire aldri kom til landet.

(©NTB)

Populært