Meny

Regjeringen gir 10 millioner kroner til ebola-bekjempelse i Kongo

Helseminister Bent Høie (H) åpner for å gi ytterligere økonomisk bidrag hvis smittesituasjonen i Kongo forverrer seg. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Regjeringen bidrar med 10 millioner kroner til Verdens helseorganisasjons (WHOs) arbeid mot ebolautbruddet i Kongo.

– Norge har som et av få land i verden tilgjengelig utstyr og kompetanse for sikker transport av pasienter med høy risiko for smitte. Regjeringen har derfor besluttet å donere utstyr. Vi vil også sette sammen team for opplæring av personell for WHO i Kongo, sier helseminister Bent Høie.

Teamet vil bestå av to til fire personer fra et spesialistmiljø (CBRNe-senteret) ved Oslo universitetssykehus som skal gi nødvendig opplæring i bruk av smittevernutstyret. 2 av de 10 millionene går til utstyr og personell.

Det kongolesiske helsedepartementet opplyste torsdag at så langt var det registrert 30 bekreftede tilfeller av ebolasmitte, hvorav åtte har ført til dødsfall. Norske myndigheter vurderer å trappe opp bistanden i tilfelle smittesituasjonen forverres.

– Medisinsk beredskap og rask internasjonal respons på ebolautbruddet i Kongo er avgjørende for å unngå en ny ebolaepidemi, sier utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H).

(©NTB)

Populært