Meny

Sør-Korea prøver å finne ut hvorfor Trump droppet toppmøte

Sør-Koreas president Moon Jae-in, som tidligere denne uka besøkte Donald Trump i Det hvite hus, har vært en viktig pådriver for tilnærmingen mellom USA og Nord-Korea. Foto: AP/NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Myndighetene i Sør-Korea forsøker å finne ut hvorfor Donald Trump har avlyst toppmøtet med Nord-Korea, ifølge nyhetsbyrået Yonhap.

Sør-Korea har vært en svært viktig pådriver for tilnærmingen de siste månedene mellom Nord-Korea, Sør-Korea og USA.

En talsmann for kontoret til den sørkoreanske presidenten Moon Jae-in sier de prøver å finne ut hva som er «Trumps intensjon», ifølge Yonhap.

Ifølge AFP har den sørkoreanske presidenten kalt inn til et krisemøte med sine øverste rådgivere i kjølvannet av Trumps kunngjøring.

Det er foreløpig uklart hvilke, om noen, andre land ble varslet på forhånd om Trumps beslutning. Det inkluderer Sør-Korea.

– Jeg vil ikke gå inn på alle vi varslet. Det hvite hus vil snakke om det på et passende tidspunkt, sa USAs utenriksminister Pompeo da han fikk spørsmål om dette av utenrikskomiteen Senatet torsdag.

Han la også til at han ikke hadde snakket med kinesiske tjenestemenn siden beslutningen ble tatt.

Trump avlyste toppmøtet i et brev adressert direkte til Nord-Koreas leder Kim Jong-un. Her heter det at det vil være upassende å holde møtet nå sett i lys av det «voldsomme sinnet» og den «åpne fiendtligheten» i Nord-Koreas siste uttalelser.

Samtidig sa Pompeo at amerikanerne ikke lenger hadde grunn til å tro at det planlagte toppmøtet kunne bli vellykket.

Populært