Meny

Isolert jemenittisk øy herjet av syklon

Minst 17 mennesker meldes savnet etter at syklonen Mekunu feide over jemenittiske Socotra. Den isolerte øya er en katastrofesone, ifølge eksilregjeringen.

Lokale myndigheter på Socotra ber internasjonale organisasjoner om å bidra med umiddelbar nødhjelp til befolkningen på øya, som ligger i nærheten av Adenbukta.

Syklonen har nå kurs for Oman, som meteorologene venter vil bli rammet av uværet til helgen.

Socotra-øyene ble satt på FNs verdensarvliste i 2008 på grunn av sitt unike plante- og dyreliv. Socotra er den største øya i øygruppa med samme navn og ligger rundt 240 kilometer øst for Afrikas Horn og 380 kilometer sør for Den arabiske halvøy.

Det krigsherjede Jemens eksilregjering, som befinner seg i Saudi-Arabia, har erklært Socotra for et katastrofeområdet som følge av uværet, ifølge det regjeringsvennlige nyhetsbyrået SABA.

Minst 17 mennesker er savnet etter at to båter sank og tre biler ble skylt bort av vannmassene, ifølge Jemens fiskeriminister. Han tilføyer at 200 familier er evakuert til tryggere områder.

Saudi-Arabia sendte nylig soldater til Socotra etter at eksilregjeringen protesterte på at De forente arabiske emirater hadde sendt militærstyrker dit uten tillatelse.

Populært