Meny

Nordkoreansk minister hardt ut mot Pence

USAs visepresident Mike Pence hevdet i et intervju med Fox News Radio mandag at det ville være «en stor feil» av den nordkoreanske lederen Kim Jong-un å «prøve å lure» USA. Foto: Susan Walsh / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
En høytstående nordkoreansk minister anklager USAs visepresident Mike Pence for å komme med «ignorante og dumme» uttalelser i et intervju nylig.

– Jeg kan ikke skjule min overraskelse over at så ignorante og dumme uttalelser kommer ut av munnen på USAs visepresident, sier viseminister for det nordkoreanske utenriksdepartementet, Cho Son-hui, til det statlige nyhetsbyrået KCNA.

Pence hevdet i et intervju med Fox News Radio mandag at det ville være «en stor feil» av den nordkoreanske lederen Kim Jong-un å «prøve å lure» USA.

Han sa også at «om Kim Jong-un ikke inngår en avtale» kan Nord-Korea ende opp som Libya. Den tidligere libyske diktatoren Muammar Gaddafi lot seg overtale av vestlige land til å gi avkall på masseødeleggelsesvåpen – før han noe år senere ble styrtet og drept av opprørere med støtte fra NATO.

– Vi vil verken tigge USA om å gå i dialog eller prøve å overbevise dem, om de ikke ønsker å sitte sammen med oss, sier Cho.

Trump og Kim skal etter planen møtes i Singapore 12. Juni, men økende spenninger den siste tiden har satt møtet i tvil. Trump sier han vil bestemme seg i løpet av neste uke om møtet vil finne sted.

– Om USA ikke tar imot vår velvilje og heller forholder seg til ulovlige og skandaløse handlinger, kommer jeg til å foreslå for landets øverste leder at vi revurderer toppmøtet, la Cho til.

(©NTB)

Populært