Meny

USA svarer Venezuela og utviser to diplomater

USAs utenriksminister Mike Pompeo. Foto: Pablo Martinez Monsivais / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
USA har valgt å gjengjelde president Nicolás Maduros utvisning av USAs toppdiplomater fra Venezuela.

Utenriksdepartementet bekrefter at utvisningen er en gjengjeldelse.

Maduro anklaget amerikanerne for å delta i en sammensvergelse mot regjeringen i Caracas da han kunngjorde utvisningene i en TV-sendt tale tirsdag. Presidenten ga USAs chargé d'affaires Todd Robinson og hans nestkommanderende Brian Naranjo 48 timer på å forlate landet.

Den gjenvalgte presidenten anklaget Robinson for å konspirere mot regjeringen hans.

Nå har USA svart med samme mynt og gir de to venezuelanske diplomater 48 timer på å forlate landet.

– Anklagene bak Maduro-regimets beslutning er uberettiget. Våre ambassadeansatte har utført dere offisielle plikter på en ansvarlig og konsekvent måte i henhold til Wien-konvensjonens retningslinjer, sier talsperson for departementet Heather Nauert.

USA kunngjorde nye sanksjoner mot Venezuela etter at Maduro erklærte seier i helgens valg. Visepresident Mike Pence kalte valget for en farse og slo fast at det mangler legitimitet.

Onsdag gikk G7-landene sammen om å ikke godta Maduros gjenvalg fordi valget og resultatet «manglet legitimitet og troverdighet. G7 består av USA, Canada, Storbritannia, Frankrike, Tyskland, Italia og Japan. Også EU stiller seg bak uttalelsen.

(©NTB)

Populært