Meny

SANA: USA-ledet luftangrep mot mål i Syria

Krigsfly fra den USA-ledede koalisjonen har angrepet flere militære posisjoner i Syria, ifølge nyhetsbyrået SANA. Men USA nekter for kjennskap til angrepet.

– Noen av våre militære posisjoner mellom Albu Kamal og Hmeimeh ble truffet i dag morges i et angrep fra den amerikanske koalisjonens krigsfly, sa en militærkilde til statlige SANA. Kilden hevdet angrepet kun resulterte i materielle skader.

De to stedene ligger i den østlige Deir al-Zor-provinsen. Her har russisk-støttede syriske styrker og den USA-ledede koalisjonen ført separate offensiver mot den ytterliggående islamistgruppa IS.

I fjor ble den nedsatt en såkalt skillelinje langs elva Eufrat for å hindre at de to sidene støter sammen. Regimestyrker holder til på den vestlige siden, mens USA-støttede SDF holder til i øst.

Ifølge den libanesiske Hizbollah-bevegelsens nettsted var det snakk om to angrep. Ett fant sted nært grensen til Irak, og det andre traff rundt 100 kilometer vest for Eufrat, ifølge Reuters.

Men det amerikanske militæret hevder å ikke ha kjennskap til angrepet.

– Vi har ingen operasjonelle rapporter om et angrep av den USA-ledede koalisjonen mot regjeringsvennlige styrker, sier kaptein Bill Urban i den amerikanske sentralkommandoen.

En anonym kilde i Pentagon sier til Reuters at heller ikke de har noen informasjon som kan bekrefte dette.

(©NTB)

Populært