Meny

Brudd i samtalene mellom Nicaraguas president og opposisjonen

Kardinalen Leopoldo Brenes henvender seg til mediene mandag etter den tredje dagen i meklingen mellom Nicaraguas president og opposisjonen. Onsdag bekrefter Brenes at det er brudd i samtalene. Foto: Alfredo Zuniga / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Kardinalen Leopoldo Brenes henvender seg til mediene mandag etter den tredje dagen i meklingen mellom Nicaraguas president og opposisjonen. Onsdag bekrefter Brenes at det er brudd i samtalene. Foto: Alfredo Zuniga / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Dialogen mellom Nicaraguas president Daniel Ortega og opposisjonen har stanset opp og er utsatt på ubestemt tid, ifølge kardinalen Leopoldo Brenes.

Den romersk-katolske kirken har meklet mellom de to partene som startet dialog i forrige uke. Samtalene fant sted etter nærmere en måned med vold og opptøyer i landet.

Brenes sier onsdag at biskopene har besluttet å utsette forhandlingene på grunn av manglende enighet. Han foreslår å sette ned en kommisjon med tre representanter fra hver side for å kunne nå fram til en løsning.

Minst 51 personer er drept i sammenstøtene som har brutt ut i landet etter at studenter startet demonstrasjoner mot presidentens velferdsreform i april. Demonstrasjonene utviklet seg etter hvert til et krav om at Ortega må gå av.

72-åringen er tidligere geriljaleder i den venstreorienterte bevegelsen som styrtet diktatoren Anastasio Somoza fra makten i 1979. Dette er de verste protestene som har rammet Ortega siden han kom tilbake til makten for elleve år siden etter å ha vært flere år i opposisjon.

(©NTB)

Populært