Brudd i samtalene mellom Nicaraguas president og opposisjonen

Kardinalen Leopoldo Brenes henvender seg til mediene mandag etter den tredje dagen i meklingen mellom Nicaraguas president og opposisjonen. Onsdag bekrefter Brenes at det er brudd i samtalene. Foto: Alfredo Zuniga / AP / NTB scanpix
Kardinalen Leopoldo Brenes henvender seg til mediene mandag etter den tredje dagen i meklingen mellom Nicaraguas president og opposisjonen. Onsdag bekrefter Brenes at det er brudd i samtalene. Foto: Alfredo Zuniga / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Dialogen mellom Nicaraguas president Daniel Ortega og opposisjonen har stanset opp og er utsatt på ubestemt tid, ifølge kardinalen Leopoldo Brenes.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den romersk-katolske kirken har meklet mellom de to partene som startet dialog i forrige uke. Samtalene fant sted etter nærmere en måned med vold og opptøyer i landet.

Brenes sier onsdag at biskopene har besluttet å utsette forhandlingene på grunn av manglende enighet. Han foreslår å sette ned en kommisjon med tre representanter fra hver side for å kunne nå fram til en løsning.

Minst 51 personer er drept i sammenstøtene som har brutt ut i landet etter at studenter startet demonstrasjoner mot presidentens velferdsreform i april. Demonstrasjonene utviklet seg etter hvert til et krav om at Ortega må gå av.

72-åringen er tidligere geriljaleder i den venstreorienterte bevegelsen som styrtet diktatoren Anastasio Somoza fra makten i 1979. Dette er de verste protestene som har rammet Ortega siden han kom tilbake til makten for elleve år siden etter å ha vært flere år i opposisjon.