Meny

Israelske stridsvogn angrep mål på Gazastripen

Over 100 ubevæpnede palestinere er drept og tusenvis er skutt og såret av israelske soldater under demonstrasjoner på Gazastripen de siste ukene. Denne palestinske gutten behandles etter å ha blitt utsatt for tåregass, sluppet over demonstrantene fra en israelsk drone 14. mai. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Israelske styrker har angrepet det som omtales som et Hamas-mål på Gazastripen, men ingen palestinere skal ha blitt såret eller drept.

– Flere terrorister infiltrerte Israel og satte fyr på en militærpost. Som et svar på dette, angrep en israelsk stridsvogn en observasjonspost som tilhører terrororganisasjonen Hamas sør på Gazastripen, heter det i en kunngjøring fra det israelske forsvaret.

Den israelske militærposten var ubemannet, og den israelske hæren har ikke bekreftet meldinger om at det var et telt som ble benyttet av skarpskyttere.

Over 100 ubevæpnede palestinske demonstranter på Gazastripen er drept og flere tusen er såret av israelske skarpskyttere stasjonert langs grensa siden slutten av mars. Ingen israelere er drept eller såret i løpet av denne tiden.

Israel har høstet krass internasjonal kritikk for drap på ubevæpnede palestinske demonstranter, og FNs menneskerettsråd vedtok i forrige uke å nedsette en granskingskommisjon.

Populært