Pakistansk hetebølge krever liv

Storbyen Karachi i Pakistan opplever en hetebølge, med temperaturer på over 40 grader. En dusj vann hjelper mot varmen. Foto: AP / NTB scanpix
Storbyen Karachi i Pakistan opplever en hetebølge, med temperaturer på over 40 grader. En dusj vann hjelper mot varmen. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

En kraftig hetebølge har krevd over 60 menneskeliv i storbyen Karachi i Pakistan de siste dagene, og myndighetene frykter at langt flere liv vil gå tapt. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Temperaturen i Karachi, som har over 20 millioner innbyggere, har vært oppe i 44 grader på det meste, og sykehusene i byen er nå satt i alarmberedskap.

Over 60 mennesker har de siste dagene mistet livet som følge av varmen, men myndighetene frykter at antallet vil stige til samme nivå som i 2015 da en tilsvarende hetebølge kostet 2.000 mennesker livet.

Hetebølgen sammenfaller med muslimenes fastemåned ramadan, da troende verken spiser eller drikker mellom soloppgang og solnedgang.

Karachi sliter også med sviktende elektrisitetsforsyning, noe som gjør situasjonen enda verre.

I forrige måned ble det målt temperaturer på over 50 grader i Karachi, det høyeste som noensinne er målt i april måned i storbyen.

Aktuelt: Stadig flere blir drevet på flukt i eget land