Journalister skal overvære ødeleggelsen av nordkoreansk atomanlegg

En gruppe utenlandske journalister er nå på plass i Nord-Korea for å dekke ødeleggelsen av landets anlegg for atomprøvesprengninger i Punggye-ri, sett på dette satellittbildet fra mars i år. Foto: Airbus Defense and Space / 38 North / AP NTB scanpix
En gruppe utenlandske journalister er nå på plass i Nord-Korea for å dekke ødeleggelsen av landets anlegg for atomprøvesprengninger i Punggye-ri, sett på dette satellittbildet fra mars i år. Foto: Airbus Defense and Space / 38 North / AP NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

En liten gruppe utenlandske journalister har ankommet Nord-Korea, der de skal overvære denne ukas ødeleggelse av landets testanlegg for atomvåpen. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Åtte sørkoreanske journalister skulle også ha vært med i gruppen, men ble nektet innreise i siste øyeblikk. Det skjedde i protest mot at Sør-Korea nå gjennomfører en militærøvelse sammen med USA.

Nord-Koreas leder Kim Jong-un skal etter planen møte president Donald Trump i Singapore 12. juni. Landet har lovet å ødelegge sitt anlegg for kjernefysiske prøvesprengninger og innstille tester av langtrekkende missiler før den tid.

Journalistene som får anledning til å overvære ødeleggelsen av testanlegget i Punggye-ri, kommer fra USA, Russland, Kina og Storbritannia.

Kinesiske geologer hevdet tidligere i år at testanlegget alt er delvis ødelagt, noe som skjedde etter en atomprøvesprengning i september i fjor.

Satellittbilder av anlegget viser ifølge vestlige eksperter at arbeidet med å avvikle anlegget begynte i midten av mai.

Nord-Korea har gjennomført seks atomprøvesprengninger i Punggye-ri, den siste så kraftig at den utløste et jordskjelv med en styrke på 6,3.

Aktuelt:

Trump vil heller ha fred enn fredspris

Trump til Kim: Legg ned atomprogrammet eller bli kastet fra makten