Meny

Journalister skal overvære ødeleggelsen av nordkoreansk atomanlegg

En gruppe utenlandske journalister er nå på plass i Nord-Korea for å dekke ødeleggelsen av landets anlegg for atomprøvesprengninger i Punggye-ri, sett på dette satellittbildet fra mars i år. Foto: Airbus Defense and Space / 38 North / AP NTB scanpix Foto: NTB scanpix
En liten gruppe utenlandske journalister har ankommet Nord-Korea, der de skal overvære denne ukas ødeleggelse av landets testanlegg for atomvåpen. 

Åtte sørkoreanske journalister skulle også ha vært med i gruppen, men ble nektet innreise i siste øyeblikk. Det skjedde i protest mot at Sør-Korea nå gjennomfører en militærøvelse sammen med USA.

Nord-Koreas leder Kim Jong-un skal etter planen møte president Donald Trump i Singapore 12. juni. Landet har lovet å ødelegge sitt anlegg for kjernefysiske prøvesprengninger og innstille tester av langtrekkende missiler før den tid.

Journalistene som får anledning til å overvære ødeleggelsen av testanlegget i Punggye-ri, kommer fra USA, Russland, Kina og Storbritannia. 

Kinesiske geologer hevdet tidligere i år at testanlegget alt er delvis ødelagt, noe som skjedde etter en atomprøvesprengning i september i fjor.

Satellittbilder av anlegget viser ifølge vestlige eksperter at arbeidet med å avvikle anlegget begynte i midten av mai.

Nord-Korea har gjennomført seks atomprøvesprengninger i Punggye-ri, den siste så kraftig at den utløste et jordskjelv med en styrke på 6,3.

Aktuelt:

Trump vil heller ha fred enn fredspris 

Trump til Kim: Legg ned atomprogrammet eller bli kastet fra makten
Populært