Abbas blir behandlet for lungebetennelse

Palestinernes president Mahmoud Abbas ble lagt inn på sykehus søndag, for tredje gang på under en uke. Han skal være på bedringens vei. Foto: AP / NTB scanpix
Palestinernes president Mahmoud Abbas ble lagt inn på sykehus søndag, for tredje gang på under en uke. Han skal være på bedringens vei. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Palestinernes president Mahmoud Abbas har pådratt seg lungebetennelse, men han skal være på bedringens vei, ifølge en myndighetsperson.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg besøkte president Abbas på sykehuset i kveld. Han har fått lungebetennelse og får antibiotikabehandling, skriver et medlem av nasjonalforsamlingen Ahmad Tibi på Twitter. Han legger til at presidentens helse har bedret seg betraktelig.

Søndag sa en kilde nær presidenten at Abbas pådro seg feber samme dag. Det førte til at 82-åringen ble innlagt for tredje gang på fem dager. Den første innleggelsen tirsdag forrige uke gjaldt en mindre øreoperasjon.

Lederen ved sykehuset hvor Abbas er innlagt, bekrefter at presidenten har en infeksjon i den høyre lungen, men at han har begynt å komme seg. Ifølge Tibi er det ventet at presidenten vil bli skrevet ut i løpet av de kommende dagene.

Abbas er storrøyker og har hatt en lang rekke helseproblemer, fra hjerteproblemer til prostatakreft for rundt ti år siden.