Meny

Deler av Muellers etterforskning kan avsluttes innen september

Spesialetterforsker Robert Mueller har holdt kortene tett til brystet i etterforskningen av den påståtte russiske innblandingen i presidentvalget i 2016. Foto: Andrew Harnik / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Robert Muellers etterforskning av om Donald Trump hindret Russland-granskingen, kan være over innen 1. september, ifølge presidentens advokat Rudy Giuliani.

Giuliani sa til The New York Times søndag at Mueller hadde delt denne tidslinjen for to uker siden.

Spesialetterforskeren skal ha sagt at denne datoen ville avhenge av om Trump lar seg intervjue.

Spørsmålet om Trump sto i veien for eller har forsøkt å hindre Muellers gransking, er en del av en bredere etterforskning av den påståtte russiske innblandingen i det amerikanske presidentvalget i 2016.

Lite er kjent om Muellers arbeid, og etter et år står de store spørsmålene fremdeles ubesvart: Spilte Trump-kampanjen på lag med Russland for å påvirke presidentvalget i 2016? Hva visste presidenten, og når visste han det? Hindret han etterforskningen? Kan en sittende president bli tiltalt?

Disse spørsmålene kan kanskje kun bli besvart om Trump selv setter seg ned til et intervju under ed, som han har uttalt at han har lyst til, men ikke gjort noe med ennå. Selv kaller Trump etterforskningen for en «heksejakt».

(©NTB)

Populært