President Trump raser:Trump jr.-møte med rådgivere til arabiske prinser del av Muellers etterforskning

Donald Trump jr. var i møte med blant annet en representant for prinser i Saudi-Arabia og De forente arabiske emirater som tilbød hjelp før Donald Trumps presidentvalg. Foto: Carolyn Kaster / AP / NTB scanpix
Donald Trump jr. var i møte med blant annet en representant for prinser i Saudi-Arabia og De forente arabiske emirater som tilbød hjelp før Donald Trumps presidentvalg. Foto: Carolyn Kaster / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Donald Trump jr.s møte med to menn før presidentvalget i 2016 er under etterforskning av spesialetterforsker Robert Mueller.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Advokat Alan Futerfas bekrefter at møtet fant sted, og opplyser at de møttes for å diskutere et tilbud om en strategi for sosiale medier.

Til stede på møtet var Erik Prince, en uformell rådgiver til Trump-valgkampen og tidligere sjef for sikkerhetsselskapet Blackwater og George Nader, en erfaren forretningsmann som har vært rådgiver i De forente arabiske emirater, opplyser Futerfas.

Det var The New York Times som først omtalte møtet, som fant sted i Trump Tower 3. august 2016. Avisen skriver at møtet primært var satt opp for å hjelpe Trump-leiren – og antyder at flere land enn Russland kan ha tilbudt sin hjelp for å få Donald Trump til å vinne presidentvalget.

– De la fram et forslag for herr Trump jr. om en plattform i sosiale medier eller en markedsføringsstrategi. Han var ikke interessert, og det var det, sa Futerfas.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

President Donald Trump skriver søndag ettermiddag på Twitter at dette er helt håpløst, og en del av verdens dyreste heksejakt, som ikke har avdekket forbindelse mellom ham og Russland. Derfor leter de nå i resten av verden:

– Ivrige etter å hjelpe

Nader var utsending for to velstående arabiske prinser, skriver The New York Times. Ifølge avisen skal prinsene, som var fra De forente arabiske emirater og Saudi-Arabia, ha sagt at de var ivrige etter å hjelpe Donald Trump til å vinne valget.

Møtet ble arrangert av Prince, ifølge avisen. Han er broren til Trumps utdanningsminister Betsy DeVos og grunnleggeren av det kontroversielle selskapet Blackwaters – et omstridt firma som blant annet bidro med leiesoldater til USA under Irak-krigen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les Audun Tjomsland kommentar: Året da russerne dominerte Washington

Sosiale medier

På møtet var også Joel Zamel, administrerende direktør for selskapet WikiStrat. Ifølge The New York Times skal han før møtet ha lagt fram et tilbud verdt flere millioner dollar for å hjelpe til med manipulasjon i sosiale medier.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det avvises av Zamels advokat Mark Mukasay.

– Joel Zamel tilbød ingenting til Trumps valgkamp, fikk ingenting fra Trumps valgkamp og ble ikke spurt om å gjøre noe for Trumps valgkamp, sier Mukasey.

Annet møte etterforskes

Muellers etterforskningsteam undersøker også et møte som fant sted i januar 2017 på Seychellene. Nader og Prince møtte Abu Dhabi-kronprins Mohammed bin Zayed al-Nahyan og den russiske forretningsmannen Kirill Dmitrijev. Nader er allerede et vitne i Muellers pågående etterforskning om den påståtte russiske innblandingen i USAs presidentvalg.

Verken Princes talsmann eller talskvinnen for Naders advokat besvarte nyhetsbyrået APs forespørsel søndag.