Fire kirkeangripere drept av politiet i Tsjetsjenia

Tsjetsjenias leder Ramzan Kadyrov (i midten), her fotografert under en militærparade for å feire seieren over Nazi-Tyskland. Foto: Musa Sadulayev / AP / NTB scanpix
Tsjetsjenias leder Ramzan Kadyrov (i midten), her fotografert under en militærparade for å feire seieren over Nazi-Tyskland. Foto: Musa Sadulayev / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Fire menn som angrep en russiskortodoks kirke i Tsjetsjenia, er skutt og drept av sikkerhetsstyrker. To politifolk og en kirkegjenger ble også drept i angrepet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Angrepet i den hovedsakelig muslimske russiske provinsen kommer i oppkjøringen til fotball-VM. Det var en kirke i provinshovedstaden Groznyj som ble angrepet. Byen skal være treningsbase for det egyptiske laget under VM, men det skal ikke avvikles fotballkamper der.

Ifølge Tsjetsjenias Moskva-støttede leder, Ramzan Kadyrov, forsøkte de væpnede angriperne å ta gisler inne i kirken i Groznyj sentrum. I uttalelser gjengitt i russiske nyhetsbyråer sier han at han personlig ledet operasjonen som endte med at angriperne ble drept.

Angriperne identifiseres ikke, men Kadyrov påstår at etterretningsopplysninger viser at de mottok ordre om å angripe fra «et vestlig land». Tsjetsjenias leder langer med jevne mellomrom ut mot USA og deres vestlige allierte, som han beskylder for å forsøke å svekke Russland.