Slik blir Harry og Meghans bryllupsdag

Se video: Her er hele bryllupet i reprise.
Artikkelen fortsetter under annonsen

I dag skal Storbritannias prins Harry gifte seg med den amerikanske skuespilleren Meghan Markle. Det blir en tettpakket dag både for brudepar og gjester.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er meldt sol og rundt 17 grader når bryllupsseremonien begynner i St. George's Chapel i Windsor Castle klokken 13 norsk tid (Klokken 12 lokal tid. Alle øvrige tider i denne artikkelen er i norsk tid, journ.anm.).

Det formelle programmet begynte klokken 10, når de 2.640 representantene for det britiske folket som er invitert inn på slottsområdet, begynne å komme.

Brudgom til fots

Fra klokken 10.30 ankom de første av de 600 bryllupsgjestene kapellet med buss. Alle gjestene, bortsett fra kongefamilien, var på plass i kapellet klokken 12.00.

De første medlemmene av kongefamilien vil komme til kapellet klokken 12.20. Ved disse tider vil også bruden Meghan Markle og hennes mor Doria Ragland reise fra Clivenden House hvor de har tilbrakt natten før bryllupet.

Brudgom prins Harry ankom kapellet sammen med sin forlover, prins William, rundt klokken 12.45.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Dronning Elizabeth var den siste av medlemmene i kongefamilien som ankom bryllupet.

Bruden Meghan Markle ankom kapellet klokken 12.59 sammen med sin mor. Selve vielsen startet klokken 13 og er ventet å vare i omtrent en time.

Prosesjon etter vielsen

Når vielsen er over i 14-tiden, vil det nygifte paret komme ut på trappen utenfor kapellet, før de går om bord i en hestevogn. Her vil det bli en 25 minutter lang prosesjon, hvor paret vil vinke til folket som har møtt opp utenfor kapellet.

Etter prosesjonen er den offentlige delen av programmet over.

Alle gjestene som var til stede i kirken, vil deretter gå til en mottakelse i St. George's Hall.

På kvelden er det privat fest for 200 spesielt inviterte venner og familie i Frogmore House. Her er både gjestelisten og hvem som skal opptre hemmelig, men ryktene nevner blant andre Spice Girls, Elton John, Sam Smith og Ed Sheeran som aktuelle kandidater.