Politiet konfiskerte penger og smykker hos Malaysias eksstatsminister

Bokser med eiendeler til eksstatsminister Najib Razak ble plassert i en politibil i Kuala Lumpur fredag. Foto: AP / NTB scanpix
Bokser med eiendeler til eksstatsminister Najib Razak ble plassert i en politibil i Kuala Lumpur fredag. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

72 bager med smykker og penger ble konfiskert av politiet på flere eiendommer til eksstatsminister Najib Razak i Malaysia, opplyser flere medier.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det statlige byrået Bernama melder også om at 248 kasser med luksushåndvesker ble beslaglagt.

Etter det sviende nederlaget i valget varslet Najib at han ville ta ferie i en kort periode. Det satte fart på ryktene om at han ville rømme landet for å unnslippe korrupsjonsanklagene som er rettet mot ham.

Myndighetene i landet bekreftet tidligere i uka at Najib og kona Rosmah Mansor ikke får lov til å forlate landet på grunn av etterforskningen av korrupsjonsskandalen tilknyttet fondet 1MDB.

Det statlige fondet 1MDB ble tappet for milliarder av dollar, og Najib er blitt anklaget for å ha plassert deler av pengene på sin personlige konto. Eksstatsministeren har avvist klagene. Han er tidligere frikjent i en etterforskning den malaysiske regjeringen har gjennomført.