Meny

Opposisjonen i Venezuela vil ha presidentvalget utsatt

En kvinne holder opp en plakat som sier «Nei til Maduro-sirkuset». Det var store protester mot presidentvalget i Caracas onsdag. Foto: Ariana Cubillos / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Opposisjonen i Venezuela gikk onsdag sammen og oppfordret Organisasjonen av amerikanske stater (OAS) og EU til å få søndagens presidentvalg utsatt.

– Vi har sagt til OAS at dette diktaturet ikke tenker, sa politikeren Negal Morales under en demonstrasjon onsdag.

Demonstrasjonens mål var å få OAS og EU til å presse president Nicolás Maduro til å utsette presidentvalget – et valg presidenten er ventet å vinne.

Etter at opposisjonskoalisjonen tidligere i år kunngjorde at den ville boikotte valget 22. april, ble det utsatt til 20. mai. Kunngjøringen førte også til at flere opposisjonspartier har brutt ut av koalisjonen.

I desember, i forbindelse med et lokalvalg der Maduros sosialistparti gikk av med seieren, erklærte han at han stiller til gjenvalg. Tre av landets største opposisjonspartier boikottet valget, og Maduro kunngjorde at partiene som ikke deltok i lokalvalget, heller ikke får delta i årets presidentvalg.

Maduro har kun to utfordrere på valgdagen, den ene er guvernør Henri Falcón og den andre en lite kjent prest ved navn Javier Bertucci.

Valget har blitt fordømt av USA, Flere land i Latin-Amerika og av EU.

(©NTB)

Populært