Zuckerberg skal møte europeiske parlamentarikere

Facebook-sjef Mark Zuckerberg har takket ja til en invitasjon fra EU-parlamentet om å forklare hvordan informasjon om millioner av brukere kunne havne på avveie. Foto: AP / NTB scanpix
Facebook-sjef Mark Zuckerberg har takket ja til en invitasjon fra EU-parlamentet om å forklare hvordan informasjon om millioner av brukere kunne havne på avveie. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Facebook-sjef Mark Zuckerberg har sagt ja til å møte folkevalgte i EU-parlamentet for å svare på spørsmål rundt personvernskandalen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Møtet kan finne sted så tidlig som neste uke, skriver EU-parlamentets president Antonio Tajani i en uttalelse på Twitter.

Zuckerberg fikk i mars forespørsel fra Tajani om å møte opp i EU-parlamentet.

– Våre borgere fortjener en fullstendig og detaljert forklaring. Jeg ønsker Mark Zuckerbergs beslutning om å stille opp i egen person foran representantene for 500 millioner europeere velkommen. Det er et steg i rett retning for å gjenopprette tillit, skriver Tajani.

Zuckerberg må foran parlamentarikerne forklare hvordan analyseselskapet Cambridge Analytica, som bisto Donald Trump i valgkampen, kunne stjele personopplysninger om 50 millioner Facebook-brukere. Zuckerberg må også klargjøre at persondata ikke blir brukt for å manipulere demokratiet.