Zuckerberg skal møte europeiske parlamentarikere

Facebook-sjef Mark Zuckerberg har takket ja til en invitasjon fra EU-parlamentet om å forklare hvordan informasjon om millioner av brukere kunne havne på avveie. Foto: AP / NTB scanpix
Facebook-sjef Mark Zuckerberg har takket ja til en invitasjon fra EU-parlamentet om å forklare hvordan informasjon om millioner av brukere kunne havne på avveie. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Facebook-sjef Mark Zuckerberg har sagt ja til å møte folkevalgte i EU-parlamentet for å svare på spørsmål rundt personvernskandalen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Møtet kan finne sted så tidlig som neste uke, skriver EU-parlamentets president Antonio Tajani i en uttalelse på Twitter.

Zuckerberg fikk i mars forespørsel fra Tajani om å møte opp i EU-parlamentet.

– Våre borgere fortjener en fullstendig og detaljert forklaring. Jeg ønsker Mark Zuckerbergs beslutning om å stille opp i egen person foran representantene for 500 millioner europeere velkommen. Det er et steg i rett retning for å gjenopprette tillit, skriver Tajani.

Zuckerberg må foran parlamentarikerne forklare hvordan analyseselskapet Cambridge Analytica, som bisto Donald Trump i valgkampen, kunne stjele personopplysninger om 50 millioner Facebook-brukere. Zuckerberg må også klargjøre at persondata ikke blir brukt for å manipulere demokratiet.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden