Facebook har stengt over 1 milliard falske kontoer siste halvår

583 millioner falske Facebook-kontoer har blitt stengt i løpet av årets tre første måneder, opplyser selskapet. Foto: Matt Rourke / AP / NTB scanpix
583 millioner falske Facebook-kontoer har blitt stengt i løpet av årets tre første måneder, opplyser selskapet. Foto: Matt Rourke / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Nesten 1,3 milliarder falske Facebook-kontoer har blitt deaktivert i løpet av de siste seks månedene, opplyser selskapet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I en uttalelse tirsdag redegjorde Facebook for selskapets standarder mot seksuelle og voldelige bilder, terrorpropaganda og hatytringer.

Som et svar på oppfordringen om åpenhet etter Cambridge Analytica-skandalen sa sosiale medier-giganten at de 583 millioner kontoene som er stengt i årets første kvartal, kommer på toppen av millioner av forsøk på å lage falske kontoer hver dag.

Likevel utgjør falske kontoer fortsatt mellom 3 og 4 prosent av alle de aktive Facebook-kontoene, ble det opplyst.

Falske Facebook-kontoer har fått mer oppmerksomhet den siste tiden etter det ble avslørt at Russland brukte dem til å kjøpe annonser for å påvirke presidentvalget i USA i 2016.

Selskapet fortalte også at det hadde slettet nesten 30 millioner innlegg som inneholdt seksuelle eller voldelige bilder, terrorpropaganda eller hatytringer. Kunstig intelligens har hjulpet Facebook til å ta grep om 3,4 millioner innlegg – det er en tredobling fra siste kvartal i 2017.

Informasjonen kommer dagen etter at Facebook uttalte at de har blokkert 200 applikasjoner som følge av etterforskningen om misbruk av private data.

Det uønskede innholdet på Facebook fra januar til mars utgjør mellom 0,22 og 0,27 prosent av det totale innholdet på det sosiale nettverket, som blir brukt av over to milliarder mennesker.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden