Det hvite hus tilbakeholdent om Kims trusler om å avlyse toppmøte

Donald Trump og Kim Jong-un skal etter planen møtes i Singapore 12. juni. Nå truer Nord-Korea med å avlyse toppmøtet.
Donald Trump og Kim Jong-un skal etter planen møtes i Singapore 12. juni. Nå truer Nord-Korea med å avlyse toppmøtet. Foto: Lee Jin-man / AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det hvite hus er tilbakeholdent om meldingen om Nord-Koreas trusler om å droppe toppmøtet med Donald Trump og avlysningen av samtalene med naboen i sør.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Flere medier, blant annet det sørkoreanske nyhetsbyrået Yonhap, har meldt at det lukkede landet har truet med å avlyse det kommende toppmøtet mellom Kim Jong-un og Trump i juni.

Grunnen skal være misnøye med USA og Sør-Koreas årlige felles militærøvelse Max Thunder. Nord-Korea har også avlyst onsdagens samtaler med Sør-Korea.

Regimet i Pyongyang kaller den pågående militærøvelsen for en provokasjon, melder det nordkoreanske nyhetsbyrået KCNA.

– Vi er klar over meldingene fra sørkoreanske medier. USA vil se på hva Nord-Korea har sagt og fortsette å samkjøre med våre allierte, sa Det hvite hus' talsperson Sarah Sanders.

Det amerikanske utenriksdepartementet har opplyst at det vil forsette med forberedelsene til toppmøtet, som etter planen skal finne sted i Singapore 12. juni.

Toppmøtet blir holdt etter flere måneder med intenst diplomati, der Sør-Koreas president Moon Jae-in har spilt en nøkkelrolle.

I slutten av april møttes de to koreanske lederne til et historisk toppmøte på grensen mellom de to landene.