Nicaraguas president skal møte opposisjonen

En maskert demonstrant vifter med det nicaraguanske flagget under en demonstrasjon lørdag som utviklet seg til sammenstøt med opprørspoliti. Foto: AP / NTB scanpix
En maskert demonstrant vifter med det nicaraguanske flagget under en demonstrasjon lørdag som utviklet seg til sammenstøt med opprørspoliti. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Nicaraguas president Daniel Ortega skal delta i samtaler med landets opposisjon etter nærmere én måned med vold og opptøyer der minst 51 personer er drept.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– I morgen, fra klokken 10, åpner den nasjonale dialogen i regi av biskopene. Vår president skal være der. Vi skal være der, sa Ortegas kone og regjeringens talskvinne, Rosario Murillo, tirsdag ettermiddag.

Tidligere denne uken opplyste landets katolske biskoper at de skal mekle i den såkalte «nasjonale dialogen» som starter onsdag.

Minst 51 personer er drept i sammenstøtene som har brutt ut i landet etter at studenter startet demonstrasjoner mot president Daniel Ortegas velferdsreform i april. Demonstrasjonene utviklet seg etter hvert til et krav om at Ortega må gå av.

– Fred er veien og den eneste døren til sameksistens og respekt for ro og sikkerhet for oss alle, sa Ortega i en tale lørdag etter at det var meldt om nye demonstrasjoner og sammenstøt mellom demonstranter og opprørspoliti i en rekke byer i landet.

Også landets hær har bedt om at de voldelige gatekampene må ta slutt.

72-åringen er tidligere geriljaleder i den venstreorienterte bevegelsen som styrtet diktatoren Anastasio Somoza fra makten i 1979. Dette er de verste protestene som har rammet Ortega siden han kom tilbake til makten for elleve år siden etter å ha vært flere år i opposisjon.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden