Ramadan starter 17. mai

To medlemmer fra Malaysias islamske råd speidet tirsdag etter nymånen, som bestemmer når ramadan begynner. Tirsdag kunngjorde muslimske ledere Saudi-Arabia, Indonesia og flere andre muslimske land at den hellige fastemåneden begynner torsdag. Foto: AP / NTB scanpix
To medlemmer fra Malaysias islamske råd speidet tirsdag etter nymånen, som bestemmer når ramadan begynner. Tirsdag kunngjorde muslimske ledere Saudi-Arabia, Indonesia og flere andre muslimske land at den hellige fastemåneden begynner torsdag. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Millioner av muslimer verden over starter den hellige fastemåneden ramadan på torsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Under ramadan avstår de fleste muslimer fra å drikke og spise fra soloppgang til solnedgang. Når solen har gått ned, samles familien til måltider.

Men å avstå fra mat og drikke så lenge solen er oppe kan være utfordrende for muslimer som bor på den nordlige halvkule når ramadan inntreffer på våren eller sommeren.

Barn, gravide og syke unntas fra fasten.

Ramadan markeres fordi muslimene tror at profeten Muhammed mottok sin første åpenbaring på denne tiden, og mottok Koranen. Fasten skal også føre den troende nærmere Gud og minne dem om alle som er mindre heldige enn dem selv.

Fastemåneden avsluttes med id-feiringen som begynner ved solnedgang den siste dagen i ramadan. (©NTB)

Personvernpolicy