Tyrkia ber Israels ambassadør forlate landet – Israel utviser tyrkisk konsul

Tyrkia har innfør en tre dager lang sørgeperiode som følge av israelske soldaters massakre på palestinere på Gazastripen, og tirsdag ble det flagget på halv stang ved offentlige bygninger. Foto: AP / NTB scanpix
Tyrkia har innfør en tre dager lang sørgeperiode som følge av israelske soldaters massakre på palestinere på Gazastripen, og tirsdag ble det flagget på halv stang ved offentlige bygninger. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tyrkia ba tirsdag Israels ambassadør Eitan Naeh om å forlate landet. Israel svarte ved å be den tyrkiske generalkonsulen i Jerusalem dra hjem.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tyrkia fordømmer de israelske soldatenes drap på 60 ubevæpnede palestinere på Gazastripen mandag, og offentlige bygninger i landet flagget tirsdag på halv stang. Tyrkiske myndigheter har erklært en tre dager lang sørgeperiode.

Da Israels ambassadør Eitan Naeh troppet opp i tyrkisk UD tirsdag, fikk han beskjed om at han er uønsket i landet, skriver den israelske avisen Haaretz.

Ifølge en kunngjøring fra tyrkisk UD, gjengitt av nyhetsbyrået AFP, er det snakk om en midlertidig beslutning. Det er imidlertid uklart når Naeh eventuelt kan returnere til Tyrkia.

Tyrkia varslet tirsdag også at de henter hjem sine ambassadører fra Israel og USA, i protest mot drapene på palestinske demonstranter og amerikanernes åpning av ambassade i Jerusalem.

Israel svarte noen timer etter kunngjøringen om utvisningen av Naeh med å be den tyrkiske generalkonsulen i Jerusalem dra hjem til Tyrkia. Det opplyste en talsmann for det israelske utenriksdepartementet tirsdag kveld.