Kuwait vil ha Sikkerhetsrådet med på Palestina-resolusjon

Kuwaits FN-ambassadør Mansour Ayyad Al-Otaibi (t.v.) vil gjøre et nytt forsøk på å få Sikkerhetsrådet til å vedta en resolusjon med krav om internasjonal beskyttelse for sivilbefolkningen på Gazastripen. Til høyre står Palestinas FN-ambassadør Riyad Mansour i samtale med britenes FN-ambassadør Karen Pierce. Foto: AP / NTB scanpix
Kuwaits FN-ambassadør Mansour Ayyad Al-Otaibi (t.v.) vil gjøre et nytt forsøk på å få Sikkerhetsrådet til å vedta en resolusjon med krav om internasjonal beskyttelse for sivilbefolkningen på Gazastripen. Til høyre står Palestinas FN-ambassadør Riyad Mansour i samtale med britenes FN-ambassadør Karen Pierce. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Kuwait vil fremme en Palestina-resolusjon i Sikkerhetsrådet, etter at USA mandag stanset en uttalelse som fordømte Israels drap på sivile på Gazastripen. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kuwait innkalte mandag til hastemøte i Sikkerhetsrådet etter at israelske soldater hadde drept flere titall ubevæpnede demonstranter og såret hundrevis på Gazastripen.

Palestinernes FN-ambassadør Riyad Mansour forsøkte å få Sikkerhetsrådets medlemmer til å uttrykke «sinne og sorg over drapene på palestinske sivile som utøver sin rett til å protestere fredelig», noe USA ikke ville være med på.

Tirsdag varslet Kuwaits FN-ambassadør Mansour al-Otaibi et resolusjonsutkast med krav om «internasjonal beskyttelse av den palestinske sivilbefolkningen».

Ifølge Otaibi vil utkastet nå bli sirkulert blant Sikkerhetsrådets øvrige 14 medlemsland, trolig onsdag.

Otaibi opplyste dette kort tid før tirsdagens hastemøte i rådet, der de siste dagers hendelser i Palestina ble diskutert. Møte ble åpnet med ett minutts stillhet til minne om de 60 palestinerne som ble skutt og drept av israelske soldater mandag.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært