Putin åpnet den nye Kertsjbroen mellom Russland og Krim-halvøya

Russlands president Vladimir Putin kjørte selv den første lastebilen som krysset den nye broen som russerne har bygget og som går fra Russland til den annekterte Krim-halvøya. Foto: AP / NTB scanpix
Russlands president Vladimir Putin kjørte selv den første lastebilen som krysset den nye broen som russerne har bygget og som går fra Russland til den annekterte Krim-halvøya. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Russlands president Vladimir Putin kjørte tirsdag over den 19 kilometer lange Kertsjbroen som knytter Russland til det annekterte Krim-halvøya. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Arbeidet med Kertsjbroen startet i 2015 og ble offisielt åpnet tirsdag.

Ukrainas statsminister Volodymyr Hrojsman slo kort tid etter at kjøreturen ble kjent fast at byggingen av Kertsjbroen bryter folkeretten.

– Den russiske okkupasjonsmakten, som midlertidig har okkupert Krim, fortsetter å handle i strid med folkeretten, uttalte han.

Også EU er kritisk til broen.

– Dette er nok et brudd fra Russlands mot Ukrainas suverenitet og territorielle integritet, heter det i en uttalelse fra EU.

Aktuelt: Ukraina har utført razzia mot russisk nyhetsbyrå

Russiske statskanaler viste Putin ikledd dongeribukse og jakke i en lastebil sammen med russiske bygningsarbeidere. Ved siden av presidenten satt direktøren i selskapet bak byggeprosjektet, Alexander Ostrovskij. Den symbolske kjøreturen over broen markerte sluttfasen i et prestisjeprosjekt for den russiske presidenten.

Ukraina deltok innledningsvis i finansieringsplanen for prosjektet, men trakk seg et år før byggingen startet, etter at Russland annekterte Krim-halvøya.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden