Israelske flyangrep mot Hamas-mål på Gazastripen

Israelske militære sier de har bombet en rekke Hamas-mål på Gazastripen som svar på demonstrasjonene mandag hvor nærmere 60 palestinere ble drept.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I en uttalelse tirsdag sier det israelske militæret at 13 Hamas-mål på Gazastripen er blitt bombet. De fleste flyangrepene skal ha rammet et av de militære anleggene til den islamistiske bevegelsen som styrer det palestinske området.

Under demonstrasjonene mandag ble minst 58 palestinere drept av israelske soldater utplassert langs Gazastripens grenser. Det israelske militæret hevder deres soldater ble beskutt fra palestinsk side, og at demonstrantene brukte eksplosiver og brannbomber.

Israel feiret mandag sin 70-årsdag, samtidig som USAs nye ambassade i Jerusalem ble åpnet. Tirsdag markerer palestinerne at det er gått 70 år siden det de kaller «nabka» – «katastrofen» – da et stort antall palestinere ble fordrevet fra Israel idet den nye staten ble grunnlagt.

Aktuelt: Nye protester planlagt på Gazastripen

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden