Nord-Korea og Sør-Korea møtes til samtaler onsdag

Bygningen kalt Fredshuset i Panmunjom i den demilitariserte sonen som deler den koreanske halvøya i to. Foto: Lee Jin-man / AP / NTB scanpix
Bygningen kalt Fredshuset i Panmunjom i den demilitariserte sonen som deler den koreanske halvøya i to. Foto: Lee Jin-man / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Nord-Korea og Sør-Korea har blitt enige om å holde samtaler mellom høytstående delegasjoner fra begge land onsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Partene skal diskutere tiltak som trengs for å opprettholde løftet om nedrustningen på den koreanske halvøya, skriver Reuters. Møtet vil også ta opp enigheten om formelt å avslutte krigen mellom de to landene.

Møtet skal finne sted i fredshuset i grensebyen Panmunjom, opplyser det sørkoreanske gjenforeningsdepartementet.

Nord-Korea kommer til å sende en delegasjon på 29 personer ledet av Ri Son-gwon, som leder et statlig organ med ansvar for saker som angår begge land. Fra Sør-Korea vil gjenforeningsminister Cho Myong-gyon lede en delegasjon på fem personer.

En seremoni for å rive ned atomanlegget i Nord-Korea er planlagt mellom 23. og 25. mai, avhengig av værforholdene, har nyhetsbyrået KCNA meldt. Nedrustningen betraktes som en symbolsk viktig utvikling i oppkjøringen til det planlagte møtet mellom Nord-Koreas leder Kim Jong-un og president Trump 12. juni.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden