WHO: Kongo får forsøksvaksine mot ebolautbruddet

Kongo har blitt enige om å tillate Verdens helseorganisasjon (WHO) å prøve en eksperimentell vaksine mot det dødelige ebolautbruddet i landet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Målet er at helsevesenet kan begynne å bruke vaksinen i slutten av uka, sier WHO-direktør Tedros Adhanom Ghebreyesus.

WHO-sjefen bekrefter at organisasjonen allerede har fått importtillatelse på plass. Han sier også at vaksinen er trygg og testet på forhånd.

Ebolautbruddet ble registrert den første uka i mai. 13. mai ble det bekreftet at det har vært 39 mistenkte, sannsynlige og bekreftede tilfeller av ebola siden april, ifølge WHO. Blant disse har 19 mistet livet. Så langt er to tilfeller av ebola bekreftet.

Kongos helsedepartement har bedt om 4.000 doser av den nye vaksinen.

– Vaksinekampanjen starter neste uke. Alt avhenger av logistikken fordi vaksinen må bli oppbevart på minus 60 grader. Vi må forsikre oss om at det holder seg så kaldt fra Genève til Bikoro, sier departementets talsperson Jessyca Ilunga.

Ebola er en livstruende sykdom som rammer alle kroppens organer og som blokkerer kroppens evne til å stanse blødninger.

Ebolautbruddet i Kongo er det niende i rekken i landet siden 1976. WHO erklærte det siste ebolautbruddet i Kongo for over i juli i fjor.

Guinea, Liberia og Sierra Leone var de tre landene som var hardest rammet av ebolaepidemien i 2013 og 2014. Da døde over 11.000 mennesker.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden