USA setter inn flere soldater for å beskytte Midtøsten-ambassader

USAs president Donald Trumps datter Ivanka og finansminister Steven Mnuchin deltok under åpningen av USAs nye ambassade i Jerusalem mandag. Det gjorde også Ivanka Trumps ektemann Jared Kushner (ikke avbildet), som er rådgiver i Det hvite hus. Foto: AP / NTB scanpix
USAs president Donald Trumps datter Ivanka og finansminister Steven Mnuchin deltok under åpningen av USAs nye ambassade i Jerusalem mandag. Det gjorde også Ivanka Trumps ektemann Jared Kushner (ikke avbildet), som er rådgiver i Det hvite hus. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

USA utstasjonerer flere titall marinesoldater for å styrke sikkerheten ved landets ambassader i Israel, Jordan og Tyrkia.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vaktholdet styrkes midlertidig ved hver av ambassadene i de tre landene. Det opplyser amerikanske tjenestemenn.

Det er ikke opplyst hvor mange som skal utplasseres ved den nye amerikanske ambassaden i Jerusalem og hvor mange marinesoldater som skal være igjen for å sikre vakthold ved den amerikanske ambassaden i Tel Aviv, som fortsatt er operativ.

En talskvinne for det amerikanske marinekorpset, Ryan E. Alvis, sier forsterkningen finner sted som følge av «nylige hendelser». I likhet med de anonyme tjenestemennene oppgir hun ingen antall eller andre detaljer.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden