Røde Kors: Helsehjelpen på Gazastripen i ferd med å kollapse

En helsearbeider bærer et palestinsk barn som har pustet inn tåregass. Rundt 40.000 palestinere på Gazastripen demonstrerte mandag på 70-årsdagen for Israels opprettelse og USAs åpning av ambassade i Jerusalem. Røde Kors melder nå at helsehjelpen på Gazastripen er i ferd med å kollapse på grunn av det store antallet sårede og drepte etter mandagens demonstrasjoner. Foto: AP / Dusan Vranic / NTB scanpix
En helsearbeider bærer et palestinsk barn som har pustet inn tåregass. Rundt 40.000 palestinere på Gazastripen demonstrerte mandag på 70-årsdagen for Israels opprettelse og USAs åpning av ambassade i Jerusalem. Røde Kors melder nå at helsehjelpen på Gazastripen er i ferd med å kollapse på grunn av det store antallet sårede og drepte etter mandagens demonstrasjoner. Foto: AP / Dusan Vranic / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Helsehjelpen på Gaza-stripen er i ferd med å kollapse på grunn av det store antallet sårede og drepte etter mandagens demonstrasjoner, ifølge Røde Kors.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bare på Shifa-sykehuset behandles nå 400 sårede. De som rykker ut for å gi førstehjelp melder om en håpløs situasjon. Palestinsk Røde Halvmåne tar nå i bruk vanlige biler for å frakte sårede, fordi det ikke er nok ambulanser til å frakte pasienter.

– Vi er bekymret for den situasjonen vi ser nå. Sykehusene og ambulansene på Gazastripen var allerede overbelastet før disse demonstrasjonene startet. Nå er situasjonen mye verre, sier generalsekretær i Norges Røde Kors, Bernt G. Apeland.

Søndag fikk Røde Kors inn to lastebiler med medisinske forsyninger til sykehus på Gaza, men dette er på langt nær nok til å dekke de behovene som er der, sier Apeland.

Røde Kors ber nå partene om å gjøre det de kan for å hindre en eskalering.

– Vi ber alle sider om å gjøre det de kan for å hindre at sivile liv går tapt, sier Apeland.

Rundt 40.000 palestinere på Gazastripen demonstrerte mandag på det som er 70-årsdagen for Israels opprettelse og åpningen av USAs ambassade i Jerusalem. Over 50 palestinere ble drept av israelske soldater under mandagens demonstrasjoner.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden