Militæret i Nicaragua avviser at soldater stanser Ortegas motstandere

Demonstranter plukker opp stein under sammenstøtet med opprørspoliti og tilhengere av regjeringen i Masaya lørdag. Mange krever nå at president Daniel Ortega and hans kone Rosario Murillo går av. Foto: Alfredo Zuniga / AP / NTB scanpix
Demonstranter plukker opp stein under sammenstøtet med opprørspoliti og tilhengere av regjeringen i Masaya lørdag. Mange krever nå at president Daniel Ortega and hans kone Rosario Murillo går av. Foto: Alfredo Zuniga / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Nicaraguas hær har ingen grunn til å undertrykke noen i forbindelse med protestene mot president Daniel Ortega, sier en talsmann for forsvaret.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Vi har ingen grunn til å undertrykke noen. Vi tror dialog er svaret, sier talsmann Manuel Guevara.

Han sier også at militæret tar avstand fra det han mener er en feiltolkning av militærets handlinger som undertrykking på vegne av Ortegas regjering.

Lørdag ble det meldt om nye demonstrasjoner og sammenstøt mellom demonstranter og opprørspoliti i en rekke byer i landet. Det er også meldt om gatekamper mellom Ortega-motstandere og ungdommer som tilhørere den venstreorienterte sandinistbevegelsen.

Videoer som er lagt ut på sosiale medier av demonstranter, viser to personer som tilsynelatende blir skutt i hodet under en demonstrasjon i Masaya, en by 30 kilometer sørøst for hovedstaden Manuaga.

Nicaragua Røde Kors har bekreftet at to personer har mistet livet i forbindelse med protestene.

Demonstrasjonene mot Ortega og hans regjering begynte i april og var i utgangspunktet en protest mot velferdsreformer som studenter tok initiativ til. Etter hvert har kravet blitt at Ortega må gå av. Minst 51 personer er drept i forbindelse med uroen, ifølge menneskerettsorganisasjoner.

Ortega selv holdt en kort tale lørdag der han kalte hendelsene i Masaya for smertefulle og der han ba om at volden må ta slutt.

– Fred er veien og den eneste døren til sameksistens og respekt for ro og sikkerhet for oss alle, sa han.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden