Malaysias eksstatsminister får ikke forlate landet

Najib Razak drar hånden gjennom håret på vei til en pressekonferanse like etter at valgnederlaget er et faktum. Foto: Aaron Favila / AP / NTB scanpix
Najib Razak drar hånden gjennom håret på vei til en pressekonferanse like etter at valgnederlaget er et faktum. Foto: Aaron Favila / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Malaysias tidligere statsminister Najib Razak, som nylig led et sviende valgnederlag, får ikke forlate landet. Najib er anklaget for korrupsjon.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Heller ikke Najibs kone Rosmah Mansor får lov til å reise ut av Malaysia, opplyser landets innvandringsdepartement.

– Departementet har akkurat svartelistet Najib og Rosmah fra å forlate landet, sier Mustafar Ali, generaldirektør i innvandringsdepartementet.

Najib varslet nylig at han ville ta ferie i en kort periode etter at han overraskende tapte valget for 92 år gamle Mahathir Mohamad denne uken. Uttalelsen satte fart på ryktene om at han ville rømme landet for å unnslippe korrupsjonsanklagene som er rettet mot ham.

På Twitter svarer Najib umiddelbart at han respekterer innvandringsdepartementets avgjørelse og vil tilbringe de neste dagene på ferie med familien hjemme i Malaysia.

Najib avviser anklagene om korrupsjon, og landets riksadvokat har renvasket ham. Mahathir anklager på sin side riksadvokaten for å ha skjult beviser i saken.

I etterkant av valgnederlaget har mange av Najibs partifeller krevd hans umiddelbare avgang. Hans parti Nasjonal front har styrt Malaysia uavbrutt siden landet ble uavhengig i 1957, men vant bare 79 av de 222 setene i nasjonalforsamlingen ved årets valg.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden