Mexicansk parti tar valgkamppause etter nytt drap på politiker

Remedio Aguirre er den tredje politikeren som har blitt drept i Guanajuato denne uka. Nå tar partiet hans pause fra valgkampen i den mexicanske delstaten.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den venstreorienterte politikeren ble funnet skutt og drept i byen Apaseo al Alto nordvest for Mexico by.

Tidligere denne uken har også to andre politikere blitt drept i delstaten Guanajuato. Aguirres parti, Morena, opplyser at de ikke vil drive valgkamp i delstaten før myndigheten kan garantere for sikkerheten til deres medlemmer.

– Det vi står oppi i denne delstaten, er en utålelig situasjon, sier Ricardo Sheffield, partiets kandidat som guvernør i Guanajuato.

De siste ukene har vold mot politikere i Mexico økt i omfang. Et titall kandidater er drept over hele landet siden valgkampen begynte omkring september i fjor.

Flesteparten av drapene har funnet sted i delstaten Guerrero, der kriminelle narkotikabander står sterkt.

Offentlighetens sikkerhet har blitt en av de viktigste sakene fram mot valget 1. juli. I fjor ble rekordhøye 25.000 drap registrert i landet.

Siden Mexico satte regjeringsstyrkene inn i kampen mot narkotika i 2006, har landet hatt omkring 200.000 drap. Statistikken sier imidlertid ikke noe om hvor mange av drapene som knytter seg til narkotikakriminalitet.

Den venstreorienterte politikeren Andres Manuel Lopez Obrador, av mange ansett som favoritten til å bli landets nye president, åpnet i forrige uke for å legalisere enkelte narkotiske stoffer for å få bukt med kriminaliteten.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden