Bare nesten for Vipers, Craiova vant EHF-cupen med ett måls margin

Kristin Nørstebø og Vipers Kristiansand tapte sammenlagt med ett mål i EHF-cupfinalen mot Craiova. Her i duell med Jelena Trifunovic i fredagens returkamp. Foto: Aleksandar Djorovic / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Katrine Lunde og Vipers Kristiansand var nær en europeisk tittel, men det holdt ikke mot Craiova fredag. Rumenerne vant 30-25 og sammenlagt 52-51 i EHF-cupen.

De serbiske dommerne så ut til å hindre en norsk seier. De blåste helt uforståelig av en Vipers-spiller som skulle putte ballen i mål i siste sekund.

Mål der ville gitt Vipers-tittel på bortemålsregelen.

Kristiansand-laget hadde flere avslutninger det siste minuttet uten å lykkes.

Vipers vant 26-22 hjemme, men i Romania ble det ikke bra i første omgang. Craiova ledet 19-12 ved pause. Forspranget økte rett etter sidebytte. På vei dit hadde Vipers-keeperne slitt fælt.

Forsvarsspillet løftet seg noe ut i den andre omgangen, og så kom det også noen redninger. I løpet av få minutter var Craiova under press.

Men det holdt ikke. Vipers hadde en kjempesjanse til å komme bare fire mål bak, men skjøt rett på keeper. I angrepet etter ble det så i stedet 30-24.

Kjempet

Vipers ga ikke opp. Linn Jørum Sulland skjøt inn reduseringen til 30-25, og den ga høye skuldrer hos hjemmelaget. I sluttsekundene hadde Vipers et par avslutninger som ble reddet da scoring ville gitt seier på bortemålsregelen.

Hos Vipers forlater Kari Brattset klubben i sommer. Hun skal til den ungarske storklubben Györ.

Ole Gustav Gjekstad overtar som trener, og skal han få han få Vipers til mesterligaen, trengs klare forsterkninger.