Bare nesten for Vipers, Craiova vant EHF-cupen med ett måls margin

Kristin Nørstebø og Vipers Kristiansand tapte sammenlagt med ett mål i EHF-cupfinalen mot Craiova. Her i duell med Jelena Trifunovic i fredagens returkamp. Foto: Aleksandar Djorovic / NTB scanpix
Kristin Nørstebø og Vipers Kristiansand tapte sammenlagt med ett mål i EHF-cupfinalen mot Craiova. Her i duell med Jelena Trifunovic i fredagens returkamp. Foto: Aleksandar Djorovic / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Katrine Lunde og Vipers Kristiansand var nær en europeisk tittel, men det holdt ikke mot Craiova fredag. Rumenerne vant 30-25 og sammenlagt 52-51 i EHF-cupen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De serbiske dommerne så ut til å hindre en norsk seier. De blåste helt uforståelig av en Vipers-spiller som skulle putte ballen i mål i siste sekund.

Mål der ville gitt Vipers-tittel på bortemålsregelen.

Kristiansand-laget hadde flere avslutninger det siste minuttet uten å lykkes.

Vipers vant 26-22 hjemme, men i Romania ble det ikke bra i første omgang. Craiova ledet 19-12 ved pause. Forspranget økte rett etter sidebytte. På vei dit hadde Vipers-keeperne slitt fælt.

Forsvarsspillet løftet seg noe ut i den andre omgangen, og så kom det også noen redninger. I løpet av få minutter var Craiova under press.

Men det holdt ikke. Vipers hadde en kjempesjanse til å komme bare fire mål bak, men skjøt rett på keeper. I angrepet etter ble det så i stedet 30-24.

Kjempet

Vipers ga ikke opp. Linn Jørum Sulland skjøt inn reduseringen til 30-25, og den ga høye skuldrer hos hjemmelaget. I sluttsekundene hadde Vipers et par avslutninger som ble reddet da scoring ville gitt seier på bortemålsregelen.

Hos Vipers forlater Kari Brattset klubben i sommer. Hun skal til den ungarske storklubben Györ.

Ole Gustav Gjekstad overtar som trener, og skal han få han få Vipers til mesterligaen, trengs klare forsterkninger.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden