Eksplosjon i Indonesias mest aktive vulkan

Se video: Det har vært utbrudd i Indonesias mest aktive vulkan.

Det har vært et utbrudd i Indonesias mest aktive vulkan Merapi. Eksplosjonen utløste pyroklastiske strømmer av partikler, gasser, aske og sand.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Utbruddet fredag ble etterfulgt av en buldrende lyd, ifølge talsperson Sutopo Purwo Nugroho i Indonesias krisehåndteringsbyrå.

Asken fra utbruddet har steget så høyt opp som 5.500 meter over Merapi. Myndighetene har evakuert alle beboere fra et område med minst fem kilometers radius fra krateret.

Det er ikke meldt om personskader.

Flyplassen Adi Sucipto i Yogyakarta var stengt i rundt en time som følge av vulkanutbruddet, ifølge Nugroho. Farenivået ved vulkanen er imidlertid ikke blitt hevet, og det er ikke ventet nye utbrudd i nær framtid.

Det 2.968 meter høye fjellet mellom Yogyakarta og Java-provinsen er den mest aktive av Indonesias 500 vulkaner. Vulkanens siste store utbrudd i 2010 krevde 347 menneskeliv og førte til evakuering av opptil 20.000 beboere.

Indonesia, en øygruppe med til sammen 250 millioner innbyggere, er utsatt for jordskjelv og vulkanaktiviteter fordi landet ligger langs Ildringen i Stillehavet, en hesteskoformet belte av dyphavsgroper, vulkanbelter og forkastninger.

VIDEO:Merapi er én av de dødeligste vulkanene på jorda

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært