Brasiliansk politi drepte 5.000 mennesker i fjor

Brasiliansk spesialpoliti har vært svært synlige i flere brasilianske byer det siste året, i et forsøk på å få bukt med de kriminelle narkotikagjengene i landet. Foto: Agencia via AP / NTB scanpix
Brasiliansk spesialpoliti har vært svært synlige i flere brasilianske byer det siste året, i et forsøk på å få bukt med de kriminelle narkotikagjengene i landet. Foto: Agencia via AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Brasiliansk politi drepte 5.012 personer i 2017, viser en ny rapport. Det er en stigning på 19 prosent fra året før.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Samtidig falt antall drepte politibetjenter med 15 prosent til 385, ifølge rapporten som er utarbeidet i et samarbeid mellom universitetet i São Paulo, Brasils forum for offentlig sikkerhet og nyhetsmediet G1.

I et forsøk på å få bukt med volds- og narkotikakriminalitet, og med godkjennelse fra nasjonalforsamlingen, overtok den brasilianske hæren i februar ansvaret for sikkerheten i delstaten Rio de Janeiro. Der ble det i fjor registrert 40 drap per 100.000 innbyggere.

Politiet i Brasil har internasjonalt blitt kritisert for å være voldelige og for å ha en altfor lav terskel for å avfyre skudd.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden