Nytt ebolautbrudd krever liv i Kongo

Et nytt utbrudd av det dødelige ebolaviruset rammer Kongo. Myndighetene bekrefter nå for første gang at viruset har krevd menneskeliv.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sist helg døde 17 mennesker nordvest i landet, og myndighetene erklærte folkehelsekrise. Men disse dødsfallene er ennå ikke bekreftet å være forårsaket av ebolaviruset, ifølge helseminister Oly Ilunga.

Ilunga sier torsdag at det første dødsfallet nå er bekreftet i byen Ikoko Impenge, hvor fire andre er syke av ebola. I tillegg er sju mennesker innlagt på sykehus i Bikoro med bekreftet ebolasmitte.

Tre sykepleiere er blant dem som er smittet, ifølge Ilunga.

Verdens helseorganisasjon (WHO) og andre internasjonale hjelpeorganisasjoner er i området for å hjelpe til med å hindre spredning av det dødelige viruset.

Ebola er en livstruende sykdom som rammer alle kroppens organer, og som blokkerer kroppens evne til å stanse blødninger.

Ebolautbruddet i Kongo er det niende i rekken i landet siden 1976. WHO erklærte det siste ebolautbruddet i Kongo for over i juli i fjor.

Guinea, Liberia og Sierra Leone var de tre landene som var hardest rammet av ebolaepidemien i 2013 og 2014. Da døde over 11.000 mennesker.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden