Rybak: – God følelse!

Alexander Rybak på scenen torsdag kveld. Foto: Armando Franca / AP / NTB scanpix
Alexander Rybak på scenen torsdag kveld. Foto: Armando Franca / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Alexander Rybak var godt fornøyd med framføringen i den andre Eurovision-semifinalen, men så ikke ut til å overbevise bookmakerne, som sender Norge nedover.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rybak, som i konkurransen framfører sin egen «That's How You Write A Song», var første artist på scenen i Lisboa.

Han startet framføringen med å smile bredt og så ut til å kose seg på scenen. Én gang tok han seg til øret for å rette på enten mikrofonen eller øreproppen, men ellers kunne man ikke observere noe som ikke gikk etter planen.

Rybak: – Veldig fornøyd

Det karakteristiske hoppet med fela satt perfekt med pyroteknikken, og TV-seerne fikk glede av grafikk på skjermen perfekt synkronisert med Rybaks bevegelser.

– Etter mange uker med forberedelser er det deilig å endelig vise Europa hva vi har å by på. God følelse! Består vi "eksamen" i kveld, skal jeg kose meg enda mer på lørdag og lage skikkelig fest. Veldig fornøyd med kvelden så langt, sier Alexander Rybak via NRKs pressefolk.

Sangjubileum

Som en kuriositet kunne programlederne nevne at Rybak nå sto for framføringen av sang nummer 1.500 i Eurovision Song Contest.

Bare 10 av 18 land går videre fra torsdagens semifinale, som er den andre. Spillselskapene flyttet etter framføringen torsdag nedover på listene. Fra en andreplass har Norge brått falt til en sjetteplass Eurovisionworlds samlede oversikt. Sverige er nå foran oss.

Det vil imidlertid komme som et stort sjokk om ikke Rybak tar Norge videre.

Årets konkurranse arrangeres i Portugal, etter at Salvador Sobral sang landet til topps i fjor med låten «Amar pelos dois». I år deltar 43 land, noe som er tangering av rekorden fra 2008 og 2011.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden