Kim kaller Trump-møte historisk mulighet

Donald Trump og Kim Jong-un forventes å møtes til et historisk toppmøte i løpet av de kommende ukene. Foto: AP / NTB scanpix
Donald Trump og Kim Jong-un forventes å møtes til et historisk toppmøte i løpet av de kommende ukene. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Nord-Koreas leder Kim Jong-un mener det kommende møtet med USAs president Donald Trump er en historisk mulighet til å bygge en god framtid.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I en pressemelding publisert av det statlige nyhetsbyrået KCNA kaller Kim Jong-un møtet for et «strålende første steg» på veien mot å forbedre situasjonen på Koreahalvøya og «bygge en god framtid».

Dette er første gang den nordkoreanske lederen har kommentert det planlagte møtet med Trump offentlig, ifølge nyhetsbyrået Yonhap.

USAs utenriksminister Mike Pompeo har denne uken vært i Nord-Korea for å forberede det planlagte toppmøtet. Tid og sted for møtet skal nå være bestemt, men ingen av detaljene er offentliggjort.

Etter møtet mellom Kim og Pompeo ble det klart at Nord-Korea løslater tre amerikanske statsborgere som har vært fengslet i landet, og som har blitt brukt som pressmiddel mot USA. De løslatte amerikanerne flyr hjem sammen med Pompeo og forventes å lande omkring klokken 2 natt til torsdag lokal tid.

Løslatelsen av amerikanerne er et positivt uttrykk for velvilje, mener pressetalsperson Sarah Huckabee Sanders i Det hvite hus.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden