Polanski kaller metoo-kampanjen for kollektivt hysteri

Regissøren Roman Polanski, her fotografert under en filmfestival i Polen tidligere i måneden, mener metoo-kampanjen er «hykleri fra ende til annen». Foto: AP / NTB scanpix
Regissøren Roman Polanski, her fotografert under en filmfestival i Polen tidligere i måneden, mener metoo-kampanjen er «hykleri fra ende til annen». Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Filmregissøren Roman Polanski mener at metoo-kampanjen er en form for kollektivt hysteri og stempler den som hykleri fra ende til annen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Uttalelsen er gitt i et intervju med magasinet Newsweek Polska få dager etter at Oscar-akademiet ekskluderte både ham og den overgrepsdømte komikeren Bill Cosby.

Polsk-franske Polanski, som vant Oscar for beste regi for «Pianisten» i 2003, har vært medlem av akademiet i nesten 50 år.

I intervjuet sier han at alle forsøker å slutte seg til metoo-kampanjen, først og fremst på grunn av frykt. Han sammenligner også kampanjen med måten Nord-Korea sørger over landets avdøde ledere, en markering som ifølge Polanski er så intens at «du ikke kan slutte å le».

Grunnen til at han er kastet ut av Oscar-akademiet, er anklagene om at han for drøyt 40 år siden dopet ned og voldtok ei 13 år gammel jente. Han ble pågrepet og siktet i 1977, men greide å flykte til utlandet før dommen falt.

Han har aldri innrømmet voldtekt, men har erkjent å ha hatt sex med en mindreårig.

Polanski er nå 84 år. Han er født i Paris av jødiske foreldre fra Polen. Familien flyttet etter hvert til Polen, men han overlevde holocaust.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden