Japan, Kina og Sør-Korea enige om fredssamarbeid

Japans statsminister Shinzo Abe, (i midten), Kinas statsminister Li Keqiang (t.v.) og Sør-Koras president Moon Jae-in Tokyo i Japan onsdag. De tre lederne er blant annet enige om å samarbeide for å gjøre Nord-Korea atomvåpenfritt.
Japans statsminister Shinzo Abe, (i midten), Kinas statsminister Li Keqiang (t.v.) og Sør-Koras president Moon Jae-in Tokyo i Japan onsdag. De tre lederne er blant annet enige om å samarbeide for å gjøre Nord-Korea atomvåpenfritt. Foto: Kimimasa Mayama / AP

Japan, Kina og Sør-Korea er enige om å samarbeide for å gjøre Nord-Korea atomvåpenfritt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Japans statsminister Shinzo Abe var vert for et toppmøte med Kinas statsminister Li Keqiang og Sør-Koreas president Moon Jae-in onsdag. På agendaen for møtet sto Nord-Koreas atomvåpenprogram og frihandel.

– Det er muligheter nå for å gjøre den koreanske halvøy fullstendig atomvåpenfri, og bringe fred og stabilitet til hele Nordøst-Asia. Får å få til dette trenger vi konkrete handlinger fra Nord-Korea, uttalte Abe etter møtet.

Møtet i Tokyo ble avviklet mindre enn to uker etter samtalene mellom Moon og Nord-Koreas leder Kim Jong-un, og i forkant av det planlagte toppmøtet mellom USAs president Donald Trump og Kim, som trolig vil finne sted senere denne måneden eller i juni.

USAs utenriksminister Mike Pompeo er onsdag i Nord-Korea, der han sier han skal sluttføre planene for et toppmøte mellom Trump og Kim.

Aktuelt: Pompeo i Nord-Korea for siste forberedelser til toppmøte

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden