Advokat hevder Cohen fikk millioner av rik russer

Michael Cohen, Donald Trumps personlige advokat, hevdes å ha mottatt omkring 4 millioner kroner fra en russer med bånd til Vladimir Putin like etter det amerikanske presidentvalget i 2016. Foto: Seth Wenig / AP / NTB scanpix
Michael Cohen, Donald Trumps personlige advokat, hevdes å ha mottatt omkring 4 millioner kroner fra en russer med bånd til Vladimir Putin like etter det amerikanske presidentvalget i 2016. Foto: Seth Wenig / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Pornostjernen Stormy Daniels' advokat hevder Donald Trumps advokat Michael Cohen mottok en halv million dollar fra et russisk selskap etter presidentvalget.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge Michael Avenatti, Daniels' advokat, kom den angivelige utbetalingen, omkring 4 millioner kroner, fra et selskap som kontrolleres av den russisk-ukrainske forretningsmannen Viktor Vekselberg, en av Russlands rikeste menn.

Avenatti oppgir ikke sin kilde til informasjonen, men har publisert et sju sider langt dokument som skal vise hvordan betalingene har foregått mellom januar og august i fjor.

– Avhørt på flyplass

The New York Times skriver at skjellselskapet som Cohen betalte Daniels «hysjpenger» fra, har mottatt mer enn en million dollar fra et selskap som Vekselberg kontrollerer.

Avisen skriver at de har oppdrevet dokumentasjon på overføringene, og at Vekselberg ble stoppet på en flyplass og avhørt av FBI-etterforskere tidligere i år. Cohen er for tiden under etterforskning av FBI som følge av utbetalingene til Daniels.

Aktuelt: Advokat hevder flere fikk hysjpenger etter Trump-affærer

Se video: Stormy Daniels forteller sin side av saken.

Også nyhetsbyrået AP har sett dokumenter som støtter opp om Avenattis påstander. Cohen har ikke selv kommentert påstandene.

Innrømmet betaling

Daniels, hvis egentlige navn er Stephanie Clifford, hevder hun hadde sex med Trump i 2006, og at Cohen betalte henne 130.000 dollar bare noen dager før valget i 2016 for å holde tett om det påståtte forholdet.

Daniels måtte signere en taushetserklæring, som hun nå prøver å få opphevet siden Trump aldri signerte den.

Trump innrømmet i forrige uke at han betalte tilbake de 130.000 dollarene som Cohen ga til Daniels. Tidligere har presidenten nektet for all kjennskap til saken.

Aktuelt: Trump innrømmer at han betalte tilbake «hysjpengene»

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden