Narkotiltalt pågrepet i USA etter 29 år på frifot

En mann i begynnelsen av 70-årene ble pågrepet etter 29 år på frifot da han tok seg over grensen fra Canada til USA for å gjenforenes med familien sin.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Smuglertiltalte Jacob Moritz tok seg over grensen til fots sammen med en canadisk mann i delstaten Montana 15. april i år.

Det var en tilfeldig forbikjørende som varslet grensemyndighetene om de to mennene.

– Etter hva vi kan forstå, handlet det bare om at han ville tilbake til USA for å gjenforenes med familien sin, sier talsperson Bill Kingsford ved den amerikanske toll- og grensekontrollen.

Smuglerliga fra 1971

Moritz var i 1989 en av fire tiltalte i en sak der påtalemyndigheten mente han hadde bidratt til innførsel av store mengder hasj og heroin fra Jamaica, Marokko, Thailand og Libanon.

Ifølge den 29 år gamle tiltalen var Moritz del av en smuglerliga som startet allerede i 1971. Ligaen vokste seg omsider stor, og på et tidspunkt smuglet de 22 tonn marihuana fra Thailand på én tur.

Selv er Moritz tiltalt å ha bidratt til innførselen og for å ha distribuert narkotikaen i USA. Før rettssaken kom i gang, rømte han imidlertid landet sammen med to av sine medtiltalte. De to er fremdeles på frifot.

Møtte i retten

Før han rømte, avga Moritz sine fingeravtrykk til politiet. Han oppga samtidig at han «bodde hos venner» og at alt han eide var 1.800 dollar i kontanter.

Mandag møtte han i retten i New York for å fullføre rettssaken. Hans forsvarer Martin Klotz har så langt ikke kommentert saken.

Totalt smuglet ligaen 120 tonn narkotika mellom 1971 og 1985, ifølge en artikkel publisert i The New York Times i 1991.

Ligaens leder, William LaMorte, ble i 1991 dømt til 50 års fengsel.

SE VIDEO: På desperat flukt fra politiet - glemmer en viktig ting

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden