Tidligere kommunisttopp dømt til livstid for korrupsjon i Kina

Den tidligere partitoppen Sun Zhengcai har innrømmet korrupsjonen han nå er dømt for. Foto: Mark Schiefelbein / AP / NTB scanpix
Den tidligere partitoppen Sun Zhengcai har innrømmet korrupsjonen han nå er dømt for. Foto: Mark Schiefelbein / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den tidligere kommunisttoppen Sun Zhengcai, som en gang ble ansett som mulig presidentkandidat i Kina, er dømt til livstid for korrupsjon.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

54 år gamle Sun har erkjent seg skyldig etter tiltalen, som fastslår at han har mottatt bestikkelser til en verdi av 170 millioner yuan, om lag 215 millioner kroner.

Domstolen i den kinesiske byen Tianjin har derfor kommet til at Sun må idømmes fengsel på livstid og fratas rettighetene til politisk deltakelse i samfunnet. Sun blir også fratatt all sin personlige eiendom.

Korrupsjonen strekker seg over 54-åringens 15 år i ulike lederverv i det kinesiske kommunistpartiet. Han ble suspendert fra sine verv i juli i fjor, mens etterforskningen startet i desember.

Sun er, som tidligere partisekretær i storbyen Chongqing, en av de mest profilerte politikerne som har måttet gå av som følge av president Xi Jinpings omfattende antikorrupsjonskampanje.